ξενοδοχεια στη σαμο, ενοικιαζομενα δωματια στη σαμο, ενοικιαζομενα διαμερισματα στη σαμο, εστιατορια
samos island
ancient greek meandros
ΠαραλίεςΔραστηριότητεςΔιασκέδασηΠεριηγήσειςΧάρτηςΝέαΠληροφορίες
ancient greek meandros
 
 
 
 
 


 
 

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

samosΤο πανέμορφο νησί του γνωστού μαθηματικού Πυθαγόρα και του αστροφυσικού Αρίσταρχου με τις μεγάλες αμμουδιές, τα πεντακάθαρα γαλανά νερά, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα γραφικά στενά δρομάκια, τις υπέροχες διαδρομές προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές. Πλημμυρισμένο με πράσινο, με απέραντους αμπελώνες , πλούσια βλάστηση και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, ιδανικό νησί για καλοκαιρινές εξορμήσεις .


Η Σάμος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της χώρας με έκταση 474 τετρ. χλμ. με μεγαλύτερο μήκος 45 χλμ. και μεγαλύτερο πλάτος 20 χλμ.

Έχει μεγάλους και κατάφυτους λόφους, γεμάτη κόλπους, όρμους και ορμίσκους και όμορφες παραλίες. Πρόκειται για ένα νησί εξαιρετικά εύπορο . Ιδανικό για αυτούς που είναι υπέρ της φυσικής ζωής και ομορφιάς, τα μονοπάτια και οι μαγευτικές τοποθεσίες προσφέρονται και για πεζοπορία και ορειβασία. Με οικολογικό, ιστορικό το νησί θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

samosΜέχρι σήμερα, ακόμα και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων ορεινών χωριών, παραμένουν άριστοι τεχνίτες, με εξαιρετικές επιδόσεις σε διάφορους τομείς, από την αγγειοπλαστική ως τη ναυπηγία. Η παραγωγή του νησιού το περίφημο σαμιώτικο κρασί και λάδι, προϊόντα που συνεισφέρουν στην καλή φήμη του νησιού.
Διοικητικά η Σάμος είναι νομός μαζί με την Ικαρία και τους Φούρνους.